Usluge - Radius d.o.o.

Porezno
  savjetovanje

Iz perspektive korisnika svaki
porez je trošak.

Računovodstvo

Ako želite da znate koliko vrijedite
pitajte prijatelje, ne računovođu.

Biznis
         plan

Ko loše planira, planira da mu bude loše.

Pravne
        usluge

Zakon je rupa bez dna.

Procjena
  vrijednosti firme

Saznajte istinu!

Edukacija

Stručnjak je ona osoba koja je vidjela sve
greške koje se mogu učiniti u jednoj oblasti.

Usluge

Računovodstvo

Ako želite da znate koliko vrijedite, pitajte prijatelje, ne računovođu.“

Organizujemo vođenje poslovnih knjiga i izradu finansijskih izvještaja za male i srednje kompanije, neprofitne organizacije i državne institucije. Sve to, naravno, vršimo uz primjenu savremene računarske tehnike i najnovijih dostignuća iz struke. Zahvaljujući našim stručnjacima, naše usluge se konstantno unaprijeđuju i usklađuju sa najskorijim međunarodnim standardima finansijskog izvještavanja, kao i domaćim propisima.

Ipak, ono što nas razlikuje od drugih računovodstvenih firmi jeste da mi ne želimo da vaše dokumente samo „pretvaramo“ u brojke na papiru. Mi nastojimo da budemo Vaš savjetnik i partner kroz adekvatno tumačenje i praćenje istih. Naš cilj jeste da postanemo najisplativiji i najproduktivniji zaposlenik kojeg imate.

 

Porezno savjetovanje

„Iz perspektive poduzetnika svaki porez je trošak.“

Vaša energija treba biti fokusirana na razvoj vaše kompanije. Naš posao jeste da vašu energiju i novac uštedimo na način da napravimo optimalno plaćanje svih poreza u zakonskim okvirima. Ukoliko trošite više vremena na porezna pitanja nego na razvijanje tržišta za vašu firmu, i ukoliko sav Vaš teško zarađeni novac ide na plaćanje poreza, mi smo tu da vam oslobodimo slobodno vrijeme i uštedimo novac.

 

Biznis plan

„Ko loše planira, planira da mu bude loše.“

Vaša kompanija je narasla i ne možete da sistematski pratite razvoj?! Aplicirali ste za kreditna sredstva kod banke ali ona od vas zahtijeva projekat opravdanost investicije?! Imate novu ideju i zanjima vas njena isplativost?!

Pravi odgovor za Vas je izrada biznis plana koji će obuhvatiti sve dijelove Vašeg poslovanja. Ispitivanja tržišta, analiza konkurencije, projekcije troškova i prihoda bazirane na statističkim metodama su samo neki od dijelova poslovnog plana koje smo u mogućnosti da Vam pružimo. Naše iskustvo u poslovnom razvoju klijenata je garant kvaliteta naših usluga kao i razumijevanja koncepta pravljenja biznis planova.

 

Procjena vrijednosti firme

„Saznajte istinu!“

Odlučili ste da prodate svoju, kupite drugu kompaniju ili se spojite sa konkurentom. Potrebna vam je tačna vrijednost kompanije koja je predmet prodaje / spajanja?

Praksa na tržištu Bosne i Hercegovine je da se knjigovodstvena vrijednost kompanije uzima kao najpouzdanija i relevantna. Ipak, istinitost knjigovodstvenih podataka može biti upitna. Mi vam pored te metode, nudimo i druge metode procjene vrijednosti firme kao što su metod diskontovanih budučih novčanih tokova, likvidacijska vrijednost, metod neto imovine. Ove metode daju drugačiju perspektivu i daju vam bolju osnovu za donošenje vaše strateške odluke.

Uradite sve da saznate istinu prije donošenja konačne odluke.

 

Pravne usluge

Zakon je rupa bez dna.“

Našim klijentima je osim knjigovodstvenih i finansijskih usluga uvijek potreban i pravni savjet. Uvidjevši tu potrebu naših klijenata oformili smo i pravni tim koji vam može pružiti sljedeće:

 • Izrada Ugovora o radu i autorskih ugovora,
 • Izrada Statuta, pravilnika i svih ostalih zakonom propisanih pravnih akata,
 • Naplata potraživanja,
 • Savjetovanje pri spajanju, kupovini, prodaji ili gašenju firme,
 • Ostale komercijalno pravne usluge.

 

Edukacija

„Stručnjak je ona osoba koja je vidjela sve greške koje se mogu učiniti u jednoj oblasti.“

Najvažiji resurs svake kompanije jeste ljudski resurs i zato je stalna edukacija menadžmenta i uposlenika jedan od bitnih uslova za njen uspješan rast i razvoj. Ukoliko želite da budete uvijek u toku sa najnovijim dostignućima i informacijama iz oblasti poreza, finansija, računovodstva, revizije, upravljanja troškovima, tržišta kapitala i drugih srodnih oblasti, mi Vam nudimo:

 1. standardne edukacijske programe kao što su:
  • - osnove komercijalnog, finansijskog i poreznog poslovanja
  • - osnove tržišta kapitala - kako i čime poslovati na berzi
 2. posebne edukacijske programe prilagođene naručiocu u skladu sa njegovim specifičnim zahtjevima. Budite svjesni vrijednosti ljudskog kapitala, obrazujte sebe i svoje uposlenike.

Kursna lista

  Kupovni Srednji Prodajni

Kursna lista za dan

Konvertor valuta

Konvertuj u
* Primjer obračuna valute služi isključivo
  u svrhu informisanja

Kreditni kalkulator

Kredit: KM
Kamata: %
Period: god.
Mjesečni anuitet: KM