Procjena vrijednosti mjeri ekonomsku vrijednost kompanije utvrđivanjem i analizom ključnih pokretača vrijednosti i pokretača troškova.

Procjena vrijednosti zahtijeva solidno poimanje kako je vrijednost stvorena prije datuma procjene, i kako će se ista nastaviti stvarati u budućnosti. Temelj procjene vrijednosti je sposobnost razumijevanja kako kompanija njeguje ideje ili koncepte koji joj donose vrijednost i raspoređuje svoj uloženi kapital, s ciljem postizanja povrata koji prelaze troškove kapitala. Proces stvaranja vrijednosti ne slijedi jedan put, već je to šarolikost puteva koji se razlikuju ovisno o industriji i položaju kompanije u njenom životnom ciklusu. Razumijevanje ovog procesa predstavlja srž našeg iskustva s procjenom vrijednosti, bilo da vršimo analizu procjene za finansijsko izvještavanje, poreze, spajanja i preuzimanja, strateško planiranje, restrukturiranje poslovanja ili svrhe sporova i parnica.

Mi u Radius-u smo formirali tim od naših stručnjaka kao i vanjskih saradnika sa dugogodišnjim iskustvom u cilju da obezbijedimo našim klijetima što stručniju i objektivniju procjenu vrijednosti kompanije ili nekog njenog dijela.

Radimo procjene prilikom:

  • Kupovine i prodaje biznisa
  • M&A (spajanja i preuzimanja)
  • Testa umanjenja vrijednosti imovine u skladu sa MRS
  • Finansijskog izvještavanja ili porezne svrhe
  • Savjetovanja kod projektnog finansiranja
KONTAKTIRAJTE NAS

Pogledajte naše ostale usluge.


Računovodstvo.

SAZNAJTE VIŠE

Porezno savjetovanje.

SAZNAJTE VIŠE

Procjena vrijednosti kompanije.

SAZNAJTE VIŠE

Računovodstveni informacioni sistem.

SAZNAJTE VIŠE

Usluga finansijskog savjetovanja.

SAZNAJTE VIŠE