Rukovodite organizacijom koja je dovoljno velika da ima svoje interno knjigovodstvo, samostalno izrađujete finansijske izvještaje, vodite porezne evidencije i sve ostalo što je propisano raznim zakonima.

Međutim, vidite da nešto nedostaje – a to su pravovremene, tačne i odgovarajuće obrađene informacije koje se mogu dobiti iz tog sirovog skupa podataka koji se nalazi u knjigovodstvu, a koje Vam mogu biti životno važne. Recimo, nedostaje Vam pregled poslovanja poslovnih jedinica, pregled dospjelih potraživanja i obaveza, tačna cijena koštanja proizvoda, analiza prodaje vaših proizvoda ili roba po kupcima, itd.

Vidite da imate računovodstveni softver, možda pored njega i poseban komercijalni softver – ali oni nisu uvezani i samim time imate dupli unos podataka. Pored toga, neke evidencije vodite „ručno“ u raznim excel tabelama na kojima gubite sate i dane kako bi izradili određen izvještaj, ali Vi u suštini samo preslagujete postojeće podatke u računovodstvenom softveru.

Radius tim zajedno sa našom mrežom vanjskih saradnika (inžinjeri, pravnici, itd), može Vam pomoći da se knjigovodstveni sistem transformiše u računovodstveni informacioni sistem koji će Vam davati informacije bitne za Vaše poslovanje, u obliku izvještaja koje Vi želite i onoliko često koliko smatrate potrebnim.

Pomoći ćemo Vam da svoje knjigovodstvo, razne baze podataka, softvere i zaposlenike organizujete kao jedinstven sistem koji, pored zakonskih, izvršava i drugu vrlo bitnu funkciju – obezbjeđenje valjanih i pravovremenih informacija rukovodstvu za donošenje svakodnevnih i strateških odluka.

Sistem time postaje efikasniji i jeftiniji, jer eliminiše nepotrebne radnje, štedi vrijeme i uspostavlja neophodne procedure.

KONTAKTIRAJTE NAS

Pogledajte naše ostale usluge.


Računovodstvo.

SAZNAJTE VIŠE

Porezno savjetovanje.

SAZNAJTE VIŠE

Procjena vrijednosti kompanije.

SAZNAJTE VIŠE

Računovodstveni informacioni sistem.

SAZNAJTE VIŠE

Usluga finansijskog savjetovanja.

SAZNAJTE VIŠE